Gitte Mandrup

Perfekt Partnerskab

Forretningsorienteret HR i praksis

Få den populære no-nonsense bog Perfekt Partnerskab som lydbog med adgang til supplerende online materiale, artikler og arbejdsark til at downloade.

Perfekt Partnerskab – Forretningsorienteret HR i praksis er en populær no-nonsense håndbog for HR professionelle, der vil bidrage optimalt til virksomhedens forretning.

Perfekt Partnerskab tager fat i HR funktioners akilleshæl – nemlig udfordringen med at få sat virksomhedens fulde HR kapacitet i spil til gavn for forretningen.

Ikke mere snak om virksomhedens HR funktion skal forretningsorienteret – nu skal der handles!

Perfekt Partnerskab giver inspiration og redskaber til at omsætte sund fornuft til sund praksis med afsæt i holdning, adfærd og handling. HR skal indgå i tæt samspil, give modspil og tage rollen som spilfordeler.

I det perfekte partnerskab spiller HR og linjeledelse tæt sammen om at lykkes med optimering af virksomhedens præstation.

Bogens anbefalinger bygger på erfaringer med HR Business Partnere i henholdsvis LEGO koncernen, Carlsberg, IKEA, Novozymes, KMD og Forsvarets Personeltjeneste suppleret med forfatterens erfaringer som henholdsvis linjeleder i Novo Nordisk og HR ansvarlig på Det Kongelige Teater og TV2.

Teaterchef Michael Christiansen har skrevet forord til Perfekt Partnerskab.

Senere har han sammen med Steen Hildebrandt har bidraget til bogen “Lederskab til tiden”. Her beskriver Michael Christiansen mere udførligt om vores samarbejde og hvilken rolle, jeg havde som HR Chef på Det Kongelige Teater.

Gitte Mandrup sagde, at når man har en leder, som medarbejderne godt kan lide, så har man ikke et imageproblem, men derimod et kommunikationsproblem.

HR-chefen lagde en plan, som gik ud på, at teaterchefen skulle møde alle 900 medarbejdere personligt.

Hele teatret blev delt op i grupper a 30 personer, i alt 30 blandede grupper. Michael Christiansen skulle møde alle grupper tre timer hver; altså i alt 90 timer. Mange medarbejdere fik timeløn, så det var dyrt for organisationen; men det virkede!

Christiansen fik besked på at møde op uden slides og papir. Han skulle sætte sig ned og tale med medarbejderne og fortælle om sine tanker; han skulle have styr på deres navne på forhånd, og han måtte ikke være bedrevidende, beordrede HR-chefen.

Hvert kapitel i Perfekt Partnerskab afsluttes med en tjekliste til hjælp for refleksion og implementering

  • Kapitel 1: HR byder op til partnerskab
  • Kapitel 2: Det rette mindset i HR
  • Kapitel 3: 100% HR-leverancer
  • Kapitel 4: Forretningens behov i fokus
  • Kapitel 5: Komplementær handlekraft – det perfekte partnerskab etableres
  • Kapitel 6: HRBP-kvaliteter
  • Kapitel 7: God HRBP-praksis
  • Kapitel 8: HRBP-modellen sættes i spil – trådene samles

 

Perfekt Partnerskab er skrevet af Gitte Mandrup og givet af  forlaget Gyldendal Business i 2010.

Perfekt Partnerskab som lydbog er indtalt af Gitte Mandrup.

 

Perfekt Partnerskab er siden udgivelsen blevet en populær HR-håndbog for mange HR-teams og anvendes som pensum på HR-uddannelser.

Steen Hildebrandt, Professor, Ph.D.,Handelshøjskolen, Aarhus Universitet

“HR-området står i disse år over for nogle afgørende udfordringer. Svarene på disse udfordringer bliver afgørende for HR’s fremtid. Det handler om HR og virksomhedens forretning; det handler om sammenhængen mellem HR initiativer, -planer, -værktøjer – på den ene side – og virksomhedens forretning, virksomhedens værdiskabelse og virksomhedens kerneprocesser – på den anden side. Det er store udfordringer; svarene står indtil videre ikke i kø.

I den situation er Gitte Mandrups bog om det perfekte partnerskab, om forretningsorienteret HR i praksis, meget velkommen, ja nødvendig. Den tager os et stort skridt fremad; den er klar og præcis, den er konkret og praktisk og samtidig godt og solidt forankret teoretisk og begrebsmæssigt.

Det er en fremragende bog, som jeg anbefaler til både ledere, konsulenter og HR-studerende.”

Flere populære HR Bøger

Formlen for Forretningsdrevet HR

Sådan bliver HR den resultatskabende partner, som forretningen har brug for.
Kompasset, som hele HR-holdet kan navigere efter, for at opnå en stærk position som værdifuld bidragsyder til virksomheden

Vigtig bog for HR

Dave Ulrich har skrevet en banebrydende bog, som giver en systematisk metode til at værdiansætte virksomhedens ledelse.

VIGTIG BOG FOR HR til at arbejde med organisation og Forretningsdrevet HR i sin ypperste form.

UDSOLGT!

Hvis du læser HR Udefra og Ind og tager bogens budskaber ind, er der ikke længere undskyldninger for ikke at vise handling, blive integreret i forretningen og bidrage til fremdrift og resultater, på lige fod med øvrige bidragsydere i virksomheden.

UDSOLGT!

Få gennem trin for trin i udviklingsprocessen med redesign af HR funktionen til at arbejde med strategisk HR og præstere optimalt, baseret på virksomhedens behov og den nødvendige HR strategi.

Bliv Forretningsdrevet HR Pro – uden det koster en krone

Email Subscription Form